Kompostering og kompostbinger

Om kompostering

Bidra til et bedre miljø og lag egen jord. Her finner du produkter for kompostering av hageavfall, husholdsavfall, kjøkkenavfall og toalettavfall. Du  kan bruke varmkompostbinger, kaldkompostbinger og hurtigkompostere. Som med alle våre produkter leverer vi rask over hele Norge.

Hjemmekompostering kan være et godt tiltak for å redusere behovet for restavfallstømminger og lage god jord til hagen.

Bruk en hurtigkompostbeholder som er utviklet for å kompostere organisk avfall hele året, også i den kalde årstiden. Etter 6-8 uker kan du ta ut råkomposten, som du legger tildekket til etterkompostering.

Resultatet er et jordforbedringsmiddel av første klasse.Hvilken kompostbinge skal du velge?

Velg en isolert varmebinge hvis du har tenkt å kompostere animalske matrester, f.eks. kjøtt og fisk. Da vil du også kunne kompostere om vinteren. Bingen bør være tett og ha lokk, slik at det ikke kommer inn rotter og mus. Ta utgangspunkt i at en familie på fire produserer cirka 12 liter komposterbart husholdningsavfall per uke. I så fall bør bingen være på rundt 200–400 liter. Til hageavfall holder det med en uisolert binge.

Varm kompost

Når du komposterer skal alt våtorganisk avfall (matavfall) fra husholdningen i en isolert kompostbinge.

Bokashi

De fleste kompostbinger er av typen varmkompost som krever plass i hage. Bokashi er forøvrig en godkjent komposteringsmetode som egner seg til bruk i leiligheter.

Logg inn og få fri frakt fra kr 3000,-. OBS! I ferie og høytider er det noe lenger behandlingstid på ordre.
Vi finner ikke produkter som matcher utvalget.